Recept | Kategori | |
Dillköttbullar | Kött | |
Ingredienser | 6 Portioner 400 g Köttfärs (valfritt nött eller fläsk) ¾ dl Ströbröd 1 ½ dl Mjölk 1 dl Riven morot 1 tsk Salt ½ krm Vittpeppar 1 st Ägg LAG 4 dl Vatten 4 msk Ättikssprit 5 st Vitpepparkorn 6 st Krydpepparkorn 1 st Lagerblad 2 tsk Salt 2 msk Socker ½ dl Dill SÅS ½ dl Dill 1 ½ msk Smör 2 ½ msk Vetemjöl Lag Grädde Salt & Peppar | |
Tillagning | Låt ströbrödet svälla i mjölken. Blanda i färsen, morot, ägg och kryddor. Arbeta färsblandningen smidig och forma den till bullar. Blanda och koka upp lagen, och koka köttbullarna ca 10 min. Ta upp dem med hålslev och håll dem varma. Sila lagen. Fräs matfett och dill i en kastrull, rör i mjöl, späd med lagen och sjud 3-5 min. Runda av såsen med grädde eller creme fraiché, smaksätt och häll såsen över köttbullarna. Servera med kokt potatis, brytbönor och sallad. <- Tillbaka |