Andersson


Sök
Recept
Recept

ReceptKategori
DillköttbullarKött
Ingredienser6 Portioner

400 g Köttfärs (valfritt nött eller fläsk)
¾ dl Ströbröd
1 ½ dl Mjölk
1 dl Riven morot
1 tsk Salt
½ krm Vittpeppar
1 st Ägg


LAG
4 dl Vatten
4 msk Ättikssprit
5 st Vitpepparkorn
6 st Krydpepparkorn
1 st Lagerblad
2 tsk Salt
2 msk Socker
½ dl Dill

SÅS ½ dl Dill
1 ½ msk Smör
2 ½ msk Vetemjöl

Lag
Grädde
Salt & Peppar

TillagningLåt ströbrödet svälla i mjölken.
Blanda i färsen, morot, ägg och kryddor.
Arbeta färsblandningen smidig och forma den till bullar.
Blanda och koka upp lagen, och koka köttbullarna ca 10 min.
Ta upp dem med hålslev och håll dem varma.
Sila lagen.

Fräs matfett och dill i en kastrull, rör i mjöl, späd med lagen och sjud 3-5 min.

Runda av såsen med grädde eller creme fraiché, smaksätt och häll såsen över köttbullarna.

Servera med kokt potatis, brytbönor och sallad.


<- Tillbaka



Sök

Modelltåg Pyssel Kollonilott Recept
Digitala hemmet Väder Kalender
Bildspel Musik Gästbok
PC-System.se StallHelac.se Logga in