Recept | Kategori | |
Fiskgryta med Broccoli | Fisk | |
Ingredienser | 4 portioner 600g torsk, sej eller valfri mager fisk. 400g broccoli. 1 strimlad paprika. Salt. Vitpeppar. 1 dl vispgrädde. 1 msk vetemjöl. 1.5 dl vatten. 75g ädelost. 8 potatisar. | |
Tillagning | 1. Sätt på ugnen på 225 grader. Skär fiskfileerna i bitar och blandar fisk, broccoli och paprika strimlorna. I en gratängform. Salta och peppra. 2. Häll grädde och mjölet i en kastrull och vispa lätt. Tillsätt vatten och koka upp under omröring. Tillsätt osten och låt smälta. Häll såsen över fisken och broccoli. 3. Gratinera ca 20 minuter, om de var frysta så kan det vara bra att lägga till 10 minuter. Servera med kokt potatis och grön sallad. <- Tillbaka |