Recept | Kategori | |
Lax i ugn | Fisk | |
Ingredienser | 4 port ugnsbakad laxfile. - 4 st laxfiléer, ca 140 gram stycket, totalt ca 600 gram. Smaksättning: - 2 msk olivolja - 4 msk Pesto - 1 tsk Sambal oelek - 150 g Fetaost Rostade rotfrukter: - 12 st små potatisar - 3 morötter - 3 Palsternackor Sås: - 2dl Turkisk yoghurt - 3 vitlöks klyftor | |
Tillagning | 1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Skär rotfrukterna i klyftor Lite olivolja, Salta och lite vitpeppar på rotfrukterna, ställ in i ugn 35 minuter, efter 20 minuter ställer Du in laxen. 3. Skär lax i porttionsbitar och skär filéerna i mitten. 4. Olja, salta och vitpeppar på laxen. 5. Blanda smaksättningen (fetaost, pesto och sambal oelek), fyll laxen. 6. Ställ in laxen i ugnen, låt stå 10-15 minuter. 7. Blanda yoghurt med pressad vitlök, salta och vitpeppar. Ta ut och servera gärna med grönsallad. <- Tillbaka |