Andersson


Sök
Recept
Recept

ReceptKategori
Lax i ugnFisk
Ingredienser4 port ugnsbakad laxfile.
- 4 st laxfiléer, ca 140 gram stycket, totalt ca 600 gram.
Smaksättning:
- 2 msk olivolja
- 4 msk Pesto
- 1 tsk Sambal oelek
- 150 g Fetaost
Rostade rotfrukter:
- 12 st små potatisar
- 3 morötter
- 3 Palsternackor
Sås:
- 2dl Turkisk yoghurt
- 3 vitlöks klyftor


Tillagning1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär rotfrukterna i klyftor
Lite olivolja, Salta och lite vitpeppar på rotfrukterna, ställ in i ugn 35 minuter, efter 20 minuter ställer Du in laxen.
3. Skär lax i porttionsbitar och skär filéerna i mitten. 4. Olja, salta och vitpeppar på laxen.
5. Blanda smaksättningen (fetaost, pesto och sambal oelek), fyll laxen.
6. Ställ in laxen i ugnen, låt stå 10-15 minuter.
7. Blanda yoghurt med pressad vitlök, salta och vitpeppar.

Ta ut och servera gärna med grönsallad.



<- Tillbaka



Sök

Modelltåg Pyssel Kollonilott Recept
Digitala hemmet Väder Kalender
Bildspel Musik Gästbok
PC-System.se StallHelac.se Logga in