Andersson


Sök
Recept
Recept

ReceptKategori
Äpple- och LingonbrödBakning
Ingredienser3 bröd
Dag1
- 30 g Rågkross
- 375 g Solroskärnor
- 30 g Sesamfrön
- 2 1/2 dl Vatten

Dag 2
- 50 g Jäst
- 4 dl Vatten
- 200 g fint Rågmjöl
- 600 g Vetemjöl
- 100 g ljus Sirap
- 100 g Rågsurdeg (se tidigare recept)
- 25 g Havssalt
- 50 g Rårörda lingon/frysta lingon
- 150 g Skalade äpplen, skurna i små bitar


TillagningDag 1
- Blanda alla ingredienser i en bunke.
Låt stå och dra över natten.

Dag 2
- Blanda allt utom äååle och lingon.
- Arbeta degen i en deg balndare i 10 minuter
- Tillsätt äpple och lingon
- Låt degen jäsa i 30 minuter.
- Dela degen i 3 delar
- Rulla löst till 3 rullar
- Lägg de i smord och mjölad form.
- Strö lite havregryn på toppen.
- Låt stå övertäckta i 2 timmar.
- Ställ in brödet, grädda i 10 minuter på 200 grader
- Sänk till 175 grader och ytterliggare i 1 timme,
kolla också temperaturen, 98 grader så är de klara,
kolla att de inte är klibbiga om Du gör stick prov.
- Ta ut bröden och låt de svalna


<- Tillbaka



Sök

Modelltåg Pyssel Kollonilott Recept
Digitala hemmet Väder Kalender
Bildspel Musik Gästbok
PC-System.se StallHelac.se Logga in