Recept | Kategori | |
Äpple- och Lingonbröd | Bakning | |
Ingredienser | 3 bröd Dag1 - 30 g Rågkross - 375 g Solroskärnor - 30 g Sesamfrön - 2 1/2 dl Vatten Dag 2 - 50 g Jäst - 4 dl Vatten - 200 g fint Rågmjöl - 600 g Vetemjöl - 100 g ljus Sirap - 100 g Rågsurdeg (se tidigare recept) - 25 g Havssalt - 50 g Rårörda lingon/frysta lingon - 150 g Skalade äpplen, skurna i små bitar | |
Tillagning | Dag 1 - Blanda alla ingredienser i en bunke. Låt stå och dra över natten. Dag 2 - Blanda allt utom äååle och lingon. - Arbeta degen i en deg balndare i 10 minuter - Tillsätt äpple och lingon - Låt degen jäsa i 30 minuter. - Dela degen i 3 delar - Rulla löst till 3 rullar - Lägg de i smord och mjölad form. - Strö lite havregryn på toppen. - Låt stå övertäckta i 2 timmar. - Ställ in brödet, grädda i 10 minuter på 200 grader - Sänk till 175 grader och ytterliggare i 1 timme, kolla också temperaturen, 98 grader så är de klara, kolla att de inte är klibbiga om Du gör stick prov. - Ta ut bröden och låt de svalna <- Tillbaka |