Recept | Kategori | |
Vildsvins gryta | Grytor o långkok | |
Ingredienser | 4 portioner
600g Vildsvinsgrytbitar 3 st Chorizo korvar 1 röd Paprika 3 Morötter 2 Äpple 2 Schalottenlökar 1 Rödlök 3 Vitlöksklyftor 1 dl Creme Fraiche 2 dl Matlagningsgrädde 2 dl vatten 2 msk Kinesisk soya 1 msk Balsamvinäger 1 Köttbuljongtärning | |
Tillagning | - Marinera grytbitarna lätt i vit tryffelolja - Bryn grytbitarna med hackad vitlök, schalottenlök och rödlöken. - Skär Paprika och morötter ibitar - Skala och skär äpple i större bitar Lägg i korven, paprika och morötterna, slå i de andra ingredienseran efter hand. - Slå i vatten så de blir lagom "såsigt". - Låt det stå och småputtra i en timme, rör ett par gånger försiktigt. (Känns det som såsen den är lite för tunn, slå i lite redning) - Servera med kokt potatis, gele/lingon och inlaggd gurka (se tidigare recept) - Reckommenderar grön sallad till maten (se tidigare recept) <- Tillbaka |