Recept | Kategori | |
Kreolskans gryta | Grytor o långkok | |
Ingredienser | 6 portioner 900 g Fläskfilé 3-4 kryddiga korvar, gärna chili 1 tsk Salt 2 krm Svartpeppar 1 tsk Mejram 1-2 msk Vetemjöl 3 dl Grädde 2 dl Vitt vin 200 g Syltlök 200 g Svarta oliver utan kärnor 200 g Gröna oliver utan kärnor 1 dl hackad cornichos 2 Paprikor | |
Tillagning | - Skär korven i skivor
- Skär fläskfilén i 2 cm bitar, banka till den lite lätt - Bryn korven utan olja, ta ut den - Bryn Fläskfilén med olja, krydda och Strö över mjölet och rör om - Tillsätt syltlök, oliver, hackad gurka och strimlad paprika - Häll i grädde och vin - Koka 10-15 minuter. - Lägg i korven - Servera gärna med Basmatiris och ett mörktbröd <- Tillbaka |