Recept | Kategori | |
Revbens spjäll med Chiliglaze | Kött | |
Ingredienser | 2 KG revbensspjäll Chiliglaze 2 st schalottenlökar 1 st Vitlöksklyfta 1 tsk Sambal olek 1/2 dl Sweet chili 1/2 dl Japansk soja 1/2 dl Honung 1 dl Färskpressad apelsinjuice 1/2 dl Hackad persilja 1 dl Olja | |
Tillagning | Chiliglaze - Skala och finhacka schalottenlök - Finhacka vitlöksklyfta - Fräs schalottenlöken och vitlöken mjuk i olja i en gryta - Tillsätt alla ingredienserna och låt det koka upp, till en siraps liknande konsistens. Revbensspjäll - Dela upp revbenspjäll i portions storlekar. - Sätt ugnen på 175 grader - Pensla revbensspjällen - Låt stå 1 1/2 timme, efter 30 minuter, vänd och pensla, feta sidan uppåt. - Testa att köttet lossnar från köttet då är de klara. Serveras gärna med Janssons frestelse ! Smaklig måltid! <- Tillbaka |