Recept | Kategori | |
Ättiksgurka - Klassisk | Inläggningar | |
Ingredienser | Till 2 burkar 2 kg Västeråsgurka 2 dl Salt utan jod 2 l Vatten Klassisk kryddning 7 st Dillkronor 1 msk Gult senapsfrö 0,5 st Pepparot, skivad 1 st Färst spansk peppar Ättikslag 2 dl Ättika 6 dl Vatten 10 dl Strösocker | |
Tillagning | - Skölj och borsta gurkorna väl, ta bort eventuella skador. - Skiva och lägg de i en stor bunke. - Blanda salt och vatten och rör om till saltet har lösts sig. - Häll det över gurkorna och låt dem stå kallt ett dygn. - Häll av saltlagen och låt gurkorna rinna av. - Varva gurkorna i 2 burkar med dillkronor, senapsfrö, pepparrot och spansk peppar. - Blanda ättika, vatten och strösocker i en kastrull. - Låt koka tills sockret löst sig. - Häll den varma lagen över gurkorna som måste vara helt täckta - räcker inte lagen får du göra lite extra att hälla på - Sätt lock på burkarna. - Låt dem svalna och ställ dem sen kallt. - Gurkorna är klara att äta efter en vecka. <- Tillbaka |