Andersson


Sök
Recept
Recept

ReceptKategori
Ättiksgurka - KlassiskInläggningar
IngredienserTill 2 burkar
2 kg Västeråsgurka
2 dl Salt utan jod
2 l Vatten

Klassisk kryddning
7 st Dillkronor
1 msk Gult senapsfrö
0,5 st Pepparot, skivad
1 st Färst spansk peppar

Ättikslag
2 dl Ättika
6 dl Vatten
10 dl Strösocker


Tillagning- Skölj och borsta gurkorna väl, ta bort eventuella skador.
- Skiva och lägg de i en stor bunke.

- Blanda salt och vatten och rör om till saltet har lösts sig.
- Häll det över gurkorna och låt dem stå kallt ett dygn.

- Häll av saltlagen och låt gurkorna rinna av.

- Varva gurkorna i 2 burkar med dillkronor, senapsfrö, pepparrot och spansk peppar.

- Blanda ättika, vatten och strösocker i en kastrull.
- Låt koka tills sockret löst sig.
- Häll den varma lagen över gurkorna som måste vara helt täckta - räcker inte lagen får du göra lite extra att hälla på

- Sätt lock på burkarna.
- Låt dem svalna och ställ dem sen kallt.
- Gurkorna är klara att äta efter en vecka.



<- Tillbaka



Sök

Modelltåg Pyssel Kollonilott Recept
Digitala hemmet Väder Kalender
Bildspel Musik Gästbok
PC-System.se StallHelac.se Logga in