Recept | Kategori | |
Lussebullar | Bakning | |
Ingredienser | Till ca 30 st. 175gr Margarin 5dl Mjölk 50g Jäst 1/2tsk Salt 1 3/4-2dl Socker 1g Saffran 1st Ägg 1 1/2 liter Vetemjöl Mandelsmassa (om man vill ha) Pensling - ägg | |
Tillagning | Smält smör och häll i mjölken. Rör om och värm det till ca 37 grader. Lös upp jästen i hälften av deg spadet. Sen blanda resten av degspadet med salt, socker, ägg och saffran. Rör ner mjöl (tills släpper i kanterna). Strö över lite mjöl och låt det stå och jäsa under en backduk i 30 minuter. Arbeta degen i bunken till en smidig deg. Fortsätt arbete den på bänken. Kavla ut Om man vill ha mandel, grov riv mandel massa på halva degen. Vik över. Skär i cm breda skivor Rulla degen med händerna från varandra och forma till lussekatter. Pensla med vispat ägg. Gräddas i mitten på ugnen 250 grader 5-10 minuter. Låt svalna under bakduk Varm lussebulle med ett glas mjölk är underbart! <- Tillbaka |