Andersson


Sök
Recept
Recept

ReceptKategori
LussebullarBakning
IngredienserTill ca 30 st.
175gr Margarin
5dl Mjölk
50g Jäst
1/2tsk Salt
1 3/4-2dl Socker
1g Saffran
1st Ägg
1 1/2 liter Vetemjöl
Mandelsmassa (om man vill ha)
Pensling - ägg


TillagningSmält smör och häll i mjölken.
Rör om och värm det till ca 37 grader.
Lös upp jästen i hälften av deg spadet.
Sen blanda resten av degspadet med salt, socker, ägg och saffran.
Rör ner mjöl (tills släpper i kanterna).
Strö över lite mjöl och låt det stå och jäsa under en backduk i 30 minuter.
Arbeta degen i bunken till en smidig deg.
Fortsätt arbete den på bänken.
Kavla ut
Om man vill ha mandel, grov riv mandel massa på halva degen.
Vik över.
Skär i cm breda skivor
Rulla degen med händerna från varandra och forma till lussekatter.

Pensla med vispat ägg.

Gräddas i mitten på ugnen 250 grader 5-10 minuter.

Låt svalna under bakduk

Varm lussebulle med ett glas mjölk är underbart!


<- Tillbaka



Sök

Modelltåg Pyssel Kollonilott Recept
Digitala hemmet Väder Kalender
Bildspel Musik Gästbok
PC-System.se StallHelac.se Logga in